Om och om igen gör vi kompromisslösa val för att ge dig ett exceptionellt kaffe.
Vi är de val vi gör, eller hur?
I vårt hållbarhetsprogram, AAA Sustainable Quality™ Program,
arbetar vi tillsammans med våra kaffeodlare för att förbättra
gårdarna. Det är trots allt kaffeodlarna som kan och förstår
sina kaffeträd absolut bäst.
Juan Diego, Nespresso AAA Manager i Costa Rica
För att kunna använda bara de mogna bären plockas majoriteten av Nespresso Grands Crus för hand. Även om det både är dyrare och tidsmässigt mer krävande garanterar detta den högsta kvaliteten, eftersom omogna och övermogna bönor sållas bort.
Terroir kommer från det franska ordet "terre" (jord) och betecknar en definierad region där omgivningen är likvärdig i höjd, jordmån och klimat (temperatur, nederbörd, sol, luftfuktighet).
Ju noggrannare bönorna kontrolleras, desto mer lika blir de i kvalitet, vilket leder till en jämnare rostning och slutligen en perfekt balanserad kopp kaffe.
För att vi ska vara säkra på kvaliteten genom alla steg från odling till kopp måste vi systematiskt genomföra inte bara fysiska kontroller utan också göra smaktester, innan kaffet kan läggas i säckar på plats. Först därefter kan transporten ske via båt eller flyg. Testerna utförs igen när bönorna anländer till Europa. Provsmakningen (eller kopptesterna) säkerställer sedan att bara det finaste, renaste kaffet väljs ut.
Rostning och malning är avgörande i steget till att skapa en Grand Cru, då det är här det gröna kaffets fulla smak och aromatiska profil avslöjas.
Korrekt rostning är beroende av tid och temperatur, men också av andra parametrar unika för den specifika blandningen. De olika komponenterna gör att karaktärerna kan blomma ut och komma till sin fulla rätt.
Nespresso skapade den hermetiskt förslutna aluminiumkapseln - det optimala sättet att bevara färskheten.
Att använda aluminium som material i kapseln gör det möjligt att återvinna den i oändlighet, utan att den tappar sin kvalitet. Kapseln är därför inte en förbrukad resurs efter att den använts. Jämfört med produktion av primäraluminium förbrukar återvinning av aluminium så lite som 5% energi och släpper bara ut 5% av växthusgaserna. Redan i slutet av 2013 hade Nespresso en insamlingskapacitet för återvinning på över 80% och vi nådde vårt uppsatta mål ett år tidigare än planerat.
Extraheringen av kaffet är det sista steget i Nespressos omfattande kvalitetssystem.
Det försäkrar att varje färdig kapsel samverkar med maskinen på ett sätt som gör att alla de smaker som noggrant valts ut, rostat, malts och förpackats extraheras på bästa tänkbara sätt. Med andra ord, det slutliga beviset för att allt som skett hittills verkligen lever upp till de mål vi satt och det arbete vi lagt ned. Bryggningssystemet ser till att hålla korrekt vattentemperatur, ge rätt mängd och tryck; allt anpassat för att varje Grand Cru ska ge utlovad kvalitet i varje kopp.