Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.
Kaffeexpertis - Vi är de val vi gör

Valen vi gör

Om och om igen gör vi kompromisslösa val för att ge dig ett exceptionellt kaffe.

Vi är de val vi gör, eller hur?

Perfektion i varje detalj - Nespresso Professional

Perfekt kaffe är ingen slump

En perfekt kaffestund är inte någon tillfällighet: den måste skapas medvetet, kopp efter kopp. Vi styr processen efter våra principer och kompromissar aldrig. Längs den komplexa resan från böna till kopp finns det både snabbare och billigare vägar till att göra vad vi gör.

Men det finns ingen bättre väg.
Eftersom vi vet att en enda defekt böna kan förstöra en hel leverans har vi en strikt kvalitetskontroll – och det här är bara en av delarna i vårt medvetna detaljfokus.
Nespresso AAA Sustainable Quality ProgramTM - Expertcitat

I vårt hållbarhetsprogram, AAA Sustainable Quality™ Program,
arbetar vi tillsammans med våra kaffeodlare för att förbättra
gårdarna. Det är trots allt kaffeodlarna som kan och förstår
sina kaffeträd absolut bäst.

Juan Diego, Nespresso AAA Manager i Costa Rica

Nespresso Grands Crus gourmetkaffe

Varför kallar vi vårt kaffe "Grands Crus"?

Grands Crus är något som vi har lånat från vinvärlden då det är det jordbrukskoncept som mest liknar det vi utför med vårt kaffe. I vinindustrin kan termen Grand Cru ges till det vin som har absolut högsta kvalitet.
Eftersom vi bara kan lova en perfekt kopp kaffe om vi har en bra grund, startar vi alltid med de absolut bästa råvarorna vi kan hitta. Vi börjar med ursprung, där specialkaffet måste möta både strikta fysiska kriterier och de specifika smakprofiler som krävs för att skapa våra distinkta Grands Crus.
Kvalitet och hållbarhet - Nespresso Professional

Ett ansvarsfullt odlat kaffe smakar bättre

För att uppnå den höga kvalitet som vi garanterar våra medlemmar, krävs det hållbara odlingsmetoder och ett gediget hantverk där inga detaljer lämnas åt slumpen.

För att kunna arbeta med frågan om kaffets framtid på bästa sätt, skapade vi 2003 hållbarhetsprogrammet Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program i samarbete med den ideella föreningen Rainforest Alliance. Programmet har gjort det möjligt för Nespresso att säkra den framtida tillgången av kvalitetskaffe, samtidigt som bönderna får bättre betalt och miljön skyddas. Engagemanget sträcker sig dock ännu längre än så. Vi vill skapa en långsiktig relation med kaffeodlarna.Att skörda från de bästa terroir


Frukten från trädet Coffea Rubiaceae växer mellan Kräftans och Stenbockens vändkretsar.

Precis som med vin får bra kaffe sin unika karaktär från sin terroir: ett samspel mellan marken, väderförhållanden, mängd och höjd. Vi kallar kaffets frukt för "cherry" eftersom den vackra röda färgen när den mognar och kaffebärets form påminner om körsbärets. Och precis som med vilken frukt som helst smakar kaffets absolut bäst om den skördas när den är mogen.

Kaffe produceras med samma delikata metoder som vin

För att kunna använda bara de mogna bären plockas majoriteten av Nespresso Grands Crus för hand. Även om det både är dyrare och tidsmässigt mer krävande garanterar detta den högsta kvaliteten, eftersom omogna och övermogna bönor sållas bort.

Terroir kommer från det franska ordet "terre" (jord) och betecknar en definierad region där omgivningen är likvärdig i höjd, jordmån och klimat (temperatur, nederbörd, sol, luftfuktighet).

Alla bönor är olika

Ju noggrannare bönorna kontrolleras, desto mer lika blir de i kvalitet, vilket leder till en jämnare rostning och slutligen en perfekt balanserad kopp kaffe.

För att vi ska vara säkra på kvaliteten genom alla steg från odling till kopp måste vi systematiskt genomföra inte bara fysiska kontroller utan också göra smaktester, innan kaffet kan läggas i säckar på plats. Först därefter kan transporten ske via båt eller flyg. Testerna utförs igen när bönorna anländer till Europa. Provsmakningen (eller kopptesterna) säkerställer sedan att bara det finaste, renaste kaffet väljs ut.

Precis som en parfymör bäst känner harmonin mellan sina ingredienser, skapar våra kaffemästare aromatiska konststycken. Vi utvecklar våra Grands Crus i en blandningskomposition likt alkemi. Nespressos ”cuppers” (provsmakare) är utbildade, utvärderade, certifierade och återcertifierade var tredje månad. De har förmågan att identifiera kvalitet, men den sensoriska utvärderingen handlar inte bara om de rent fysiska attributen utan förbinder dem också med smak, sort, terroir och omsorg i odling.

I Schweiz skapas därför våra Grands Crus som vore de magiska blandningar. Vi väljer vårt kaffe från specifika ursprungsländer för dess unika karaktärer (arom, smak, kropp) och kombinerar det i olika proportioner, utvecklade för att förstärka de individuella egenskaperna.

Terroirspecifik rostning för terroirspecifika aromer

Rostning och malning är avgörande i steget till att skapa en Grand Cru, då det är här det gröna kaffets fulla smak och aromatiska profil avslöjas.

Korrekt rostning är beroende av tid och temperatur, men också av andra parametrar unika för den specifika blandningen. De olika komponenterna gör att karaktärerna kan blomma ut och komma till sin fulla rätt.

SKRÄDDARSYDD MALNING FÖR ETT OPTIMAL RESULTAT


Det sista steget, malningen, är det som tillåter kaffets aromer att frigöras. Därför är det ett av de mest kritiska stegen till att kunna leverera upplevelsen av en Grand Cru.

Malningstekniken optimerar själva extraheringen av kaffet, men också kvaliteten i slutkoppen. Eftersom varje kaffetyp och blandning extraheras olika är vår malningsmetod inte den samma rakt igenom, utan är unikt utvecklad för varje Grand Cru.

KAPSLA IN FÄRSKHETEN OCH BEVARA AROMERNA


Nespresso skapade den hermetiskt förslutna aluminiumkapseln - det optimala sättet att bevara färskheten.

Aluminiumkapslarna utvecklades för att skydda över 900 flyktiga kaffearomer. Förslutningen förhindrar oxidering av kaffet och därför kan vi garantera att kaffet i din kopp är färskt. Från det att rostningen är slutförd och framåt hanteras allt kaffe i en kontrollerad atmosfär, för att säkerställa att inget syre stör kaffet på dess väg mot kaffekapseln.

Att använda aluminium som material i kapseln gör det möjligt att återvinna den i oändlighet, utan att den tappar sin kvalitet. Kapseln är därför inte en förbrukad resurs efter att den använts. Jämfört med produktion av primäraluminium förbrukar återvinning av aluminium så lite som 5% energi och släpper bara ut 5% av växthusgaserna. Redan i slutet av 2013 hade Nespresso en insamlingskapacitet för återvinning på över 80% och vi nådde vårt uppsatta mål ett år tidigare än planerat.

Extraheringen av kaffet är det sista steget i Nespressos omfattande kvalitetssystem.

Det försäkrar att varje färdig kapsel samverkar med maskinen på ett sätt som gör att alla de smaker som noggrant valts ut, rostat, malts och förpackats extraheras på bästa tänkbara sätt. Med andra ord, det slutliga beviset för att allt som skett hittills verkligen lever upp till de mål vi satt och det arbete vi lagt ned. Bryggningssystemet ser till att hålla korrekt vattentemperatur, ge rätt mängd och tryck; allt anpassat för att varje Grand Cru ska ge utlovad kvalitet i varje kopp.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete?

Läs mer