I kaffeplantagen behöver plantan bytas ut var 5e till 6e år eftersom det börjat producera allt mindre bär med åren. Alla plantor kan inte bytas ut samtidigt, då skulle bönderna stå utan skörd, så det sker regelbundet. När plantorna huggs ned används veden för matlagning och uppvärmning av husen. Det är en lång tradition i Colombia att se till att kaffeplantorna används till goda gärningar och som ett ekonomiskt spanade för bönderna. Det gjorde att eko-spisen till ett självklart val för oss, cirkularitet är ett måste.
De 60 spisar som installerats så här långt, är donerade i våra kunders namn och i vårt namn. På alla eko-spisar sitter ett plakat med donatorns namn på.
Heart of home är ett viktigt projekt som ligger oss varmt om hjärtat. Lika viktigt är Nespressos LCA (Life Cycle Assessment). Ett program som mäter koldioxidavtrycket på en kopp espresso från Nespresso Professional. Utan de fantastiskt duktiga bönderna och Nespressos agronomer, skulle vi inte kunna erbjuda världen det godaste tänkbara kaffet. Stora ansträngningar och mycket forskning har lagts på att förstå och minska miljöpåverkan genom hela Nespressos värdekedja.
Den absolut största delen av din kopps koldioxidavtryck kommer från de gröna kaffebönornas kedja, hela 45%. Tack vare Nespressos AAA Sustainability Quality Program, har de fått ner koldioxidavtrycket på en kopp med 24% sedan 2009. Det genom att bland annat erbjuda ekologiska gödningsmedel, utveckla skogsjordbruket och använda förnyelsebar energi när bären behandlas (Source: Quantis2020 Swiss B2B LCA).
Det finns bara ett jordklot.. Vi måste alla göra vad vi kan för att ta hand om det. Det är därför det är så viktigt att välja kaffe som bryr sig om både bönderna och hållbara jordbruksmetoder. Skulle du vilja veta mer om Nespressos LCA program?