Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.
Kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet är viktigare än någonsin. Gör ett bra val för ditt företag
Kaffepauserna är de stunder som förgyller och fördjupar de anställdas relationer. En kopp Nespresso förvandlar era möten till kvalitetskonversationer. Under en låg dag blir kaffepauserna ett skönt avbrott, samtidigt som möjligheten att diskutera och dela idéer i en avslappnad miljö skapas. Att erbjuda en kopp kvalitetskaffe visar att du tycker detaljer är viktiga och skapar ett positiv intryck av din arbetsplats. Det visar även att du bryr dig om dina anställda och kollegor. Studier visar att servera Nespresso kan öka lönsamheten i din verksamhet!

Kan jag njuta av Nespresso med gott samvete?

Nespresso arbetar inte bara för att varje kopp kaffe ska ge dig en stunds njutning, utan arbetar ständigt på att bevara och bygga upp samhällen och miljön. Hållbarhet är därför en viktig del i hur vi gör affärer.


Vilken miljöpåverkan har din kopp kaffe?


82% av miljöpåverkan av en kopp 40ml Nespresso Pro kaffe kommer från kaffeberedningen och odlingen: 37% kommer från bryggning till diskning av din kopp och 45% kommer från odlingen av de gröna kaffebönorna (källa: Quantis 2020 Swiss B2B LCA).

Odling av gröna kaffebönor, 45%

Som du kan se i grafen ovan, så står förpackningsproduktionen och leveransen för endast 8% av din 40ml Nespresso kopps koldioxidsavtryck. Vi arbetar ständigt med att hjälpa våra kunder att återvinna sina kapslar, så att aluminiumet kan användas igen. Aluminium är inte bara det bästa materialet för att skydda de känsliga kaffearomerna, det är även oändligt återvinningsbart. Genom att återvinna dina kapslar kan du ytterligare minska ditt koldioxidavtryck per Nespresso-kopp (Source: Quantis2020 Swiss B2B LCA). Alla kapslar som samlas in från ditt kontor, hotell eller restaurang återvinns via vår partner Stena Recycling. Kaffet blir till kompost och aluminiumet blir nya aluminiumprodukter, exempelvis en bit av din cykel.

Användningen av Nespresso-maskinen står för 37% av din kopps koldioxidavtryck
Mer än en tredjedel av ditt kaffes koldioxidavtryck kommer från hur det tillagas -från bryggning till hur koppen diskas. Din Nespresso-maskin använder precis den mängd kaffe, vatten och energi som behövs för att brygga din utsökta kopp kaffe.
KAFFE PÅ ARBETSPLATSEN HAR ALDRIG VARIT SÅ BETYDELSEFULLT SOM NU
Nu och i framtiden är det en självklarhet att arbetsplatserna måste vara inkluderande och fokusera på medarbetarnas hälsa och välmående. Vi på Nespresso Professional vill hjälpa er så att ni blir attraktiva som arbetsgivare och för era kunder. Därför erbjuder vi ett utbud av innovativa kaffemaskiner till företag.

VARJE DROPPE RÄKNAS

När du brygger en kopp Nespresso används bara den mängd kaffe, vatten och energi som behövs för din kopp. Inget går till spillo.

DOING IS EVERYTHING.

Tillverkningen av de gröna kaffebönorna står för upp till 45% av din kopps koldioxidavtryck
Hur kaffet är odlat och fraktat utgör nästan hälften av det totala koldioxidutsläppet (45%) av en 40ml Nespresso Pro kopp. Det är därför det är så viktigt att använda precis den mängd kaffe som krävs för din kopp, samt att främja hållbara jordbruksmetoder ( Source: Quantis 2020 Swiss B2B LCA).

LÅT OSS FIKA TILLSAMMANS!

Kontakta oss för att lära dig mer om hur du kan förbättra din kaffeupplevelse – digitalt eller IRL.