Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Kapselns 7 hemligheter

Nespressos experter väljer omsorgsfullt bland de bästa kaffebönorna i hela världen för att skapa våra rika och komplexa blandningar. Den här kafferesan – från böna till kopp – är också ett tillfälle för oss att ständigt förbättra vår hållbarhet och alltid uppnå den absolut bästa smaken och kvaliteten.

Fantastisk smak, oändlig återvinning

När Nespresso på 80-talet uppfann sin första kapsel testades många olika material. Efter mycket letande föll valet till slut på aluminium, eftersom det var det enda som kunde bevara kaffebönans hela smakpalett, samtidigt som det effektivt skyddade från ljus, syre och fukt. Tack vare aluminiumet behöver vårt kaffe inte något ytterligare emballage för att behålla dess fantastiska smak. Låt oss avslöja Nespressokapselns 7 hemligheter för dig. Hemligheterna som skapar den högsta möjliga kvalitén, hela vägen från böna till kopp.

Hemlighet #1

Kapseln garanterar konstant kvalitet och fantastisk smak

Nespressos kaffexperter söker efter världens bästa kaffe, med speciellt utpräglad smak och aromer, för att skapa de 16 unika varianterna. Varje kaffe sorteras efter härkomst och smakas noga av för att säkerställa att det exakt matchar den efterfrågade aromaprofilen och lever upp till Nespressos stränga standard.

Precis som en parfymör skapar magi och harmoni mellan sina ingredienser, skapar Nespressos kaffemästare aromatiska konstverk när de utvärderar blandningarna eller uppfinner nya. Nespresso har även provsmakare som utbildas och certifieras regelbundet för att kunna identifiera den bästa kvaliteten på bönorna.

Hemlighet #2

Kapseln är hygienisk och bibehåller färskhet och aromer

Nespresso skapade den hermetiskt tillslutna aluminiumkapseln för att kunna fånga och bevara färskhet och skydda cirka 900 flyktiga aromer av kaffe. Försegling på detta sätt förhindrar oxidation och säkerställer innehållets kvalitet - ingenting kommer ut och ingenting kommer in.

Från och med att rostningen avslutats sker all bearbetning av kaffet i en kontrollerad miljö där inget syre kan nå de malda bönorna innan kaffet kapslats in. Kapseln erbjuder en ogenomtränglig barriär mot ljus, fukt, bakterier och syre under 12 månader från produktionsdatumet.

Eftersom du är den enda som plockar upp din kapsel från lådan är den också mycket hygienisk jämfört med filterkaffe som hanteras av många händer.

Hemlighet #3

Kapseln finns i 16 varianter – som tillgodoser varje smak och tid på dagen

En Lungo som start på morgonen, en energigivande Espresso under dagens första möte, en uppiggande Ristretto efter lunch och sedan en oemotståndlig Cappuccino till trefikan. Från dess att solen går upp till dess att den går ner igen kan du alltid unna dig en kaffestund. Och ingen är den andra lik.

I arbetslivet är kaffestunderna viktiga för utbyte av informell information, nya idéer och problemlösning. Nespressos 16 varianter hjälper till att omvandla trevligt småprat till riktiga kvalitetssamtal. Läs mer om hur Nespresso binder människor samman.

Hemlighet #4

Kapseln slösar inte – den använder exakt rätt mängd kaffe och vatten

Kapseln uppfanns för att bevara färskheten, men den förde också med sig flera oväntade fördelar. Eftersom varje enhet innehåller exakt rätt mängd kaffe går inget till spillo. 100% av det som finns i kapseln används i beredningen av din delikata kopp. Systemet mäter också upp exakt rätt mängd vatten och värmer det till exakt rätt temperatur. Alltså inget slöseri på vare sig kaffe, vatten eller energi!

Varje kapsel innehåller 6 till 7 gram kaffe. Beroende på vilken variant du väljer kan kapseln antingen räcka till en intensiv Espressoshot på 40 ml eller en mjukare Lungo på 110 ml.

Hemlighet #5

Kapseln spelar en viktig roll för creman

Skummet högst upp i koppen kallas för crema, och det uppstår under bryggningsprocessen.

  • Kaffet förbereds i en metallkonstruktion inne i maskinen. Vatten pumpas igenom med högt tryck.
  • Trycket tvingar fram kaffebönornas naturliga oljor ut i vätskan.
  • Oljorna och bönornas växtkolhydrater stabiliserar bubblorna och skapar toppskummet, eller creman.

Man kan alltså säga att crema faktiskt är en typ av grädde, eftersom oljorna skapar fettet.

Hemlighet #6

Kapseln innehåller bara kaffe: inga konserveringsmedel, allergener, GMO eller BPA

Aromerna i Nespressos smaker kommer alla från naturliga källor. Kapslarna innehåller varken konserveringsmedel eller vanliga matallergener så som laktos eller mjölkprotein, gluten, nötter, soja eller ägg.

Hänvisningar till noter av "malt", "mjölk" eller "kakao" är endast förklaringar av särarter i den aromatiska profilen, och antyder inte ämnenas faktiska närvaro i kaffet. Ingen av våra kaffeblandningar innehåller heller någon genetiskt modifierad organism.

Kvaliteten och konsistensen på Nespresso-kaffe och dess utsökta crema är tvärtom resultatet av den högsta tillgängliga kvaliteten under hela produktionsprocessen, samt det unika samspelet mellan våra kapslar och maskiner. Upptäck våra professional maskiner.

Kaffet och kapslarna innehåller inte heller BPA eller andra typer av bisfenoler (de kemiska substanser som brukar finnas i plastartiklar samt på insidan av konservburkar och läskflaskor). Vidare lever kapslarna självklart upp till alla bestämmelser kring material som får komma I kontakt med födoämnen inom EU, amerikanska FDA och dylikt.

Hemlighet #7

Kapseln är gjord av aluminium: säkert och återvinningsbart i oändlighet

Den tunna film som skiljer kaffet från kapselns aluminium säkerställer största möjliga säkerhet. Kaffet kommer aldrig ens i kontakt med aluminiumet.

Det många inte heller vet är att aluminium är ett 100% återvinningsbart material, som dessutom kan återvinnas i all oändlighet. Återvinning är det sista steget i en lång serie konkreta åtgärder som Nespresso vidtagit för att säkerställa en hållbar utveckling inom vår produktion. Precis som för hemmamiljön har vi till exempel utvecklat en återvinningslösning för kapslarna. Om du inte redan har gjort det borde du absolut beställa er Professional återvinningsbox till er arbetsplats! Låt oss titta närmare på en typisk återvinningsanläggning

Tillsammans med IUCN och andra partners initierade Nespresso aluminiumindustrins första globala standard gällande spårning och socio-/miljöpåverkan.

Jämte en rad lokala partners investerar Nespresso idag i dedikerade återvinningskanaler och kollektiva system för att skapa cirkulära lösningar, vars syfte är att uppnå hållbar konsumtion. Arbetet svarar mot två av FN:s hållbarhetsmål i Agenda 2030 # 12 – Hållbar konsumtion och produktion och # 17 – Genomförande och globalt partnerskap.

Sedan 1991, då man lanserade Nespressos återvinningsprogram i Schweiz, fortsätter Nespresso att investera i och främja hållbar användning av aluminium. Programmet Positive Cup, som ska vara fullt implementerat 2020, bygger på ambitiösa mål för kaffesourcing, social välfärd för odlarna, aluminiuminköp, användning av resurser, renhållningsarbete och resiliens mot klimatförändringar: 100% hållbart sourcat kaffe, 100% hållbart hanterad aluminium, 100% klimatkompensation genom insetting.

Till skillnad från traditionell klimatkompensering, där kompensationen ofta sker på en avlägsen plats som inte har något med verksamheten att göra, integrerar ”insetting” socio- och miljömässiga åtaganden i hjärtat av företagens affärsverksamhet och egna nätverk.

Vélosophy

Ett av Nespressos senaste initiativ för att främja återvinning är gjort i samarbete med det svenska cykelmärket Vélosophy. Den coola cykeln RE:CYCLE är tillverkad av återvunna Nespressokapslar!

Resultatet är en perfekt balans mellan hållbarhet och design, ett snyggt bevis för potentialen hos återvinningsbart aluminium och en uppmaning till alla Nespresso-fans att alltid återvinna 100% av kapslarna.

Upptäck alla våra återvunna produkter.