Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Att vända något negativt

Under året har vi lärt oss att uppskatta saker som vi tidigare tog för givet. Vår arbetsplats, våra kollegor och kaffepauserna på kontoret har stor betydelse för vår hälsa. Här ger vi dig några tips för att göra din arbetsplats trygg och inspirerande. Allt för att höja engagemanget och motivationen den dagen vi äntligen kan återvända till våra arbetsplatser.

Skapa ännu mer välmående på arbetsplatsen

Vår folkhälsa har förändrats dramatiskt under det senaste året. Att arbeta hemifrån eller inte alls kommer med många utmaningar. Bland annat inom kommunikation, teknik, brist på nya intryck och socialt umgänge med våra kollegor, vänner och familj.

Läkarna förutspår att vi kommer att se en drastisk ökning av depression och hälsoproblem när pandemin väl är över. Forskare har även sett att digitaliseringen och hemarbete har lett till ökad ensamhet och social isolering.

Även om det har varit katastrofalt för många har Covid-pandemin också skapat möjligheter. Möjligheter för företag att se över hur de arbetar och därefter omorganisera för att bli mer effektiva, men även för att kunna motivera de anställda på ett nyare och mer inspirerande sätt.

Här tipsar vi om några verktyg för att hjälpa dig bryta den sociala isoleringen och ensamheten som många känner. Våra fysiska arbetsplatser är viktiga och koppen kaffe med en kollega betyder faktiskt mycket för vår hälsa, samtidigt är det naturligtvis viktigt att tänka på hälsan, följa rekommendationerna och återgå till kontoret på ett säkert sätt.

7 tips på hur du strukturerar din arbetsplats

Som vi pratat om tidigare är relationer med kollegor, familj och vänner avgörande för hur vi mår. Något vi kan göra för att hjälpa våra anställda i den oklara tillvaron som pandemin fört med sig är att bidra till en trygg arbetsplats. Här är sju råd för hur ni kan kombinera säkerhet och social samvaro.

  1. Skapa fler och mindre kaffestationer. Det minskar trängseln vid kaffemaskinerna under exempelvis lunchrushen eller fikapauserna. Visste du att kaffepauser bidrar positivt till hälsan, minskar stress och skapar nya idéer?

  2. Gör upp ett schema för vem som är inne på jobbet vilka dagar för att minska trängsel. Se till att rotera med jämna mellanrum så att ni får chansen att träffa alla kollegor.

  3. Vissa av oss kommer fortfarande arbeta hemifrån då och då. Dra nytta av de tomma utrymmena; möblera om kontoret eller restaurangen genom att använda färre bord. Öppna utrymmen ger mer utrymme för stora tankar.

4. Uppmuntra till en rolig, aktiv och hälsosammare vardag. Starta en cykeltävling. Du undviker kollektivtrafiken, kommer till jobbet med ny energi och tränar samtidigt. Bra för din hälsa och din hjärna!


5. Införskaffa kaffemaskinen Momento till din arbetsplats. Med den beröringsfria funktionen brygger maskinen en kopp kaffe till dig med hjälp av QR-läsaren på din telefon. Varken du, dina kollegor eller gästerna behöver röra maskinen. Bra, eller hur?


6. Skapa vackra avskärmningar mellan borden med hjälp av växter. En levande växtvägg kan förbättra produktiviteten med 15%, det kan också minska stress, rensa luften, öka kreativiteten och är vilsam att titta på.


7. Se till att ha en automatisk handspritstation vid alla entréer. Vår Sterizen X4 är ett perfekt, trådlöst och elegant val, så att anställda och gäster alltid har rena händer och inte sprider smittan.

100% färskt, 0% spill

Servera alltid färskt kaffe till dig, dina anställda och dina kunder. Med Nespresso Professional är det enkelt att servera färskt kaffe utan spill! Det här är vad vår kund Bjurfors säger om sin maskin:

- Kaffemaskinen är en naturlig samlingsplats på kontoret, men i dessa dagar ser vi givetvis till att det inte uppstår trängsel. Nespressos maskiner använder sig av kapslar, vilket gör att vi inte behöver tänka på hur stor kaffeåtgången är varje dag, vilket såklart är en stor fördel nu när många jobbar hemifrån”.

5 anledningar till varför en kaffestation bygger ett bättre företag

Visste du att kaffestationer gynnar ditt företag? I de nordiska länderna dricker vi väldigt mycket kaffe. Att gå förbi kaffemaskinen för att prata lite med kollegorna är för många en daglig rutin som får oss att må bra.

1. Kaffestationen hjälper dig att riva av snabba möten över en kopp kaffe. Det sparar både tid och planering!


2. Det är också platsen där relationer mellan kollegor byggs och utvecklas. Starka relationer stärker företaget.


3. Nya idéer föds i avslappnade miljöer. Bredvid kaffemaskinen får många nya uppslag och tankar! Ett samtal kan leda till helt nya idéer och lösningar ingen hittills tänkt på!


4. Att dricka en kopp kaffe med kollegorna sprider positiv energi. Bra energi är bra för affärerna!


5. Kaffehörnan är också en plats för avkoppling och återhämtning, där du kan tänka på något annat under stressiga perioder.

Vad händer när du tar en kaffepaus?

Det är de små pauserna som kan ge oss ny energi och stressavlastning, vilket resulterar i färre misstag och mer utrymme för kreativitet. För de flesta är det ännu mer njutbart att dricka en kopp kaffe under dessa pauser. Vi frågade några av våra kunder vad en kaffepaus gör för företaget och deras anställda. Såhär svarade de:

Bjurfors

“Både kunder och kollegor uppskattar sin kaffestund. Om det så är för att en kund vill lugna nerverna inför sin bostadsaffär eller för att våra kollegor vill få en energikick inför kundmötet. Och så fyller kaffet en viktigt social funktion, inte minst”.

Hartmanns

“En av sakerna vi på Hartmanns tycker om när vi är på kontoret är kaffemaskinen. Det är inte bara för att det finns gott kaffe. Men kaffemaskinen är en mötesplats där du snabbt får en informell pratstund med kollegor, ett gott skratt eller eventuellt hjälp med en uppgift. Och det hjälper till att stärka Hartmanns kultur och enhet.”

OneMed

Det är viktigt för att få tillbaka kollegorna till kontoret, iallafall 3-4 dagar i veckan eftersom kontoret är ett kulturbärarställe. Vi anser att "fikaplatsen" är en plats där samtalen kommer spontant, kittet i verksamheten, det är den plats där företagskulturen byggs”.

Kaffe är så mycket mer än bara en varm god dryck, det hjälper till att stärka moral och ger dig, dina anställda och kollegor extra energi för att skapa nya möjligheter. Nespresso Professional erbjuder dig en kaffelösning som passar dina behov och ditt företags storlek. Se till att få igång affärerna igen!