Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

The Heart ❤️ of Home project. Changing lives by changing stoves

Premium Coffee samarbetar med Nespressos AAA kaffeodlare i Colombia. De är viktiga för oss. När vi fick reda på att ett av de mest allvarliga hälsoproblemen i Latinamerika, enligt WHO, är förorenad inomhusluft, och att det mest drabbar barn och kvinnor (bara i Colombia dör 7000 personer till följd av detta varje år), kände vi att vi måste göra något.

Många av familjerna vi arbetar med lagar fortfarande mat över öppen eld. Genom att byta ut dessa uråldriga eldstäder mot moderna eko-spisar förändrar vi inte bara köken. Vi förändrar också livet för familjerna.

Och vi gör det i våra kunders namn.

30 kvinnliga kaffeodlare i regionen CaldasVi har, i utvalda klienters namn, donerat 35 eko-spisar, till 30 kvinnliga kaffeodlare och deras familjer i den kända kafferegionen Caldas. Spisarna kommer att underlätta matlagningen och spara mycket tid. De kommer också göra inomhusluften mycket renare och mer hälsosam, så att familjerna slipper andas in partiklar från den öppna elden.

För att säkerställa att spisarna går till de mest behövande familjerna arbetar vi tillsammans med kooperationen för alto occidente, den lokala Nespresso agronomen samt Cafexport.

Varför kallar vi det Heart of the home?Spisen är en stark symbol. Den är en naturlig samlingsplats som håller familjen varm och dessutom tillagar maten. Köket kallas allmänt för hemmets hjärta, men hjärtat i köket är faktiskt spisen.

Därför har vi valt att kalla det här projektet THE HEART OF HOME.

Spisar i våra kunders namnHeart of the home är en långsiktig satsning från vår sida. Projektet startade i december 2019. Eftersom det var så nära jul valde vi att donera den första sändningen eko-spisar i utvalda kunders namn.

Vi tänkte att våra kunder, precis som vi själva, redan har allt de behöver. Så istället för ännu en chokladask, eller ett paket juleljus, gav vi en chans till verklig positiv förändring.

Vill du vara med i THE ❤️ OF HOME?


Kontakta oss så berättar vi mer!

❤️

Nespresso har ju redan sitt eget hållbarhetsprogram, behöver Premium Coffee göra detta?

Redan 2003 lanserades Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program, samarbetet mellan Nespresso och Rainforest Alliance. Idag stöttar Trippel A-programmet 110 000 kaffeodlare så att de kan odla sitt kaffe på ett hållbart och ansvarsfullt sätt.

Med det trefaldiga fokuset på kvalitet, hållbarhet och produktivitet är initiativet unikt inom kaffenäringen och något att verkligen vara stolt över. Heart of the Home, Premium Coffees eget projekt, är ett litet men viktigt komplement till vad Nespresso redan gör.