Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Återvinn dina Nespresso Professional kapslar tillsammans med oss!

Din kapsel kan fortsätta sin resa efter att du har druckit din favoritkaffe från Nespresso Professional. Med Nespresso Professionals återvinningslåda, tillverkad av kartong och designad för dina använda kapslar, får du en komplett återvinningslösning och kan på så sätt bidra till den oändliga resan för dina kaffekapslar.

Så här fungerar vår kompletta återvinningslösning.

En komplett lösning

Med vår återvinningspartner Stena har vi utvecklat en lösning för att separera aluminium och kaffe ur använda kapslar, vilket garanterar att ingenting går till spillo.

När kaffet är separerat från aluminiumet kan kafferesterna återanvändas på många innovativa sätt. Grönt bränsle till exempel, som biogas för bussar!

Aluminium är 100% oändligt återvinningsbart. Varje återvunnen kapsel kan få ett nytt liv i form av andra föremål, till exempel som en bil eller en cykel, möjligheterna är oändliga!

Hur fungerar det?

Du beställer kaffe online som vanligt och lägger bara till Nespresso Professionals återvinnings-kit i din kundvagn. Återvinnings-kitet är gratis för dig med ett aktivt serviceavtal på din Nespressomaskin. (max 2 kit per order och 5 kit per år).

Sedan kan du samla upp till 1500 använda Nespressokapslar i var och en av de tre återvinningspåsarna som kommer med.

När din påse är fylld med använda kapslar, förseglar du den med den medföljande remsan, fäster returetiketten och förbereder den för nästa UPS-hämtning tillsammans med din kaffeleverans.

Aluminium är unikt

Valet att använda aluminium är ett hållbart val. Nespresso’s aluminiumkapslar är inte bara återvinningsbara - de är oändligt återvinningsbara. Din cappuccino på morgonen eller din Ristretto på eftermiddagen kan senare bli till en cykelram, en bit av en bil eller en del av en läskburk.

  • 100%
    Aluminium är oändligt återvinningsbart, och behåller sina unika egenskaper oavsett hur många gånger det används.
  • 95%
    Det krävs 95% mindre energi att återvinna aluminium än att tillverka ny metall.
  • 86%
    av aluminiumets koldioxidavtryck sker mellan gruvan och tillverkning.

Trots mycket fokus på kapselns yttre, tycker vi att den största skönheten faktiskt finns på insidan. Det malda kaffet från de använda kapslarna bryts ner och används på många olika sätt. Alla känner väl till kraften och styrkan i kaffe, nu kan det göra skillnad och fortsätta sin resa även efter sitt liv i kaffekoppen.