Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Miljövänligt val

"År 2003 förenades vi i vårt engagemang för hållbarhet och kvalitet. Idag firar vi vårt långsiktiga partnerskap med Rainforest Alliance, genom AAA Sustainable QualityTM Program. Mer än 94% av vårt kaffe kommer från AAA-gårdar och över 50% av allt vårt kaffe är från Rainforest Alliance CertifiedTM-gårdarna."

Hållbar Kvalitet

Vi på Nespresso inser värdet av att kontinuerligt leverera exceptionella, överraskande och nya kaffeupplevelser till våra kunder.

Nespresso och Rainforest Alliance omvandlade idén med hållbarhet till vår egen definition av Hållbar Kvalitet för att kunna skapa en kontinuerlig tillförsel av kaffe av högsta kvalitet genom att arbeta hand i hand med våra kaffeproducerande samhällen.

Hur fungerar det? Genom ett unikt nätverk med över 350 jordbrukare som arbetar och lever på fältet, implementeras AAA-standarden i böndernas sätt att arbeta. Vår framtid är bunden till jordbrukarnas framtid så vi samarbetar på en ständig resa för kontinuerlig förbättring vars räckvidd är utav absolut bästa kvalitet.

Nespresso AAA Sustainable Quality™ - hållbarhetsprogrammet
i Kenya, Etiopien, Brasilien, Colombia, Costa Rica och Indien

Vad säger kaffeodlarna?

“Vi har investerat den extrainkomst vi fått genom Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program i vårt plantage, våra barns utbildning och försörjningen för vår familj och våra anställda”

Olga Lucía Otero, AAA-jordbrukare i Colombia sedan 2006.

Efter allt sitt hårda arbete har kaffeodlarna börjat se möjligheten att nå Rainforest Alliance certifikat genom att delta i Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program.

Denna kombination möjliggörs för kaffebönderna genom att investera i samhällets infrastrukturer, betala premier för kvalitetskaffe och uppmuntra till de bästa jordbruksmetoderna. I gengäld förses odlarna med jordbruksutbildning, finansiering och tekniskt bistånd för att kontinuerligt förbättra kvaliteten, hållbarheten och produktiviteten..

Vad har du i din kopp?

94% av vårt permanenta kaffesortiment kommer från Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program, och mer än 50% av allt vårt kaffe kommer från gårdar som har uppnått Rainforest Alliance certifikat.

Så nästa gång du avnjuter en god kopp kaffe, passa då på att ägna en tanke till Hållbar Kvalitet och hur dessa två ord hjälpt till att säkerställa att bönorna producerats med största omsorg för miljön, jordbrukarna, deras familjer och samhällen.

I tillverkningen av riktigt bra kaffe är den största utmaningen att lyckas bevara bönornas intensiva aromer hela vägen från planta till kopp.

När bönorna rostats och malts innebär all kontakt med syre att kvaliteten på kaffet snabbt minskar. Det är just därför som Nespressos ikoniska kapsel är utvecklad för att behålla kaffets aromer intakta tills kapseln används i kaffemaskinen. En kapsel innehåller precis rätt mängd malda bönor för att man ska kunna brygga sin favoritkopp helt utan onödigt kaffespill. Kapslarna innehåller dock fler gömda hemligheter.

När du njuter av din kopp Nespresso kan du känna dig trygg med att ditt kaffe producerats med största respekt för hållbar produktion och utveckling. Vi tar hand om miljön, våra kaffebönder och deras familjer och samhällen.

Fortsätt besöka vår hemsida för att upptäcka vilken kaffelösning som är bäst för just ditt kontor eller för att läsa om hur vi jobbar med hållbarhet och återvinning av aluminiumkapslar.