Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Fördelen med att ha många kaffevarianter och smaker

Nespresso Professional har ett brett urval av 16 unika varianter för att kunna uppfylla alla dina behov, oavsett tid på dagen. Kanske föredrar du en Espresso på morgonen, en Ristretto efter lunch och en Lungo på eftermiddagen. Upptäck hur du vill dricka ditt kaffe och lär dig testa det som ett proffs.

Din smak är unik och lika så Nespressos utbud

Vi är alla unika, så varför skulle vi dricka kaffe på samma sätt? Med ett brett sortiment har Nespresso Professional en favorit för alla. Hitta din och lär dig hur du smakar det som ett proffs!

Smaker för alla ögonblick

Upptäck vad varje variant har att erbjuda! För att underlätta för dig har vi delat upp de olika kaffevarianterna efter intensitetsgraderna hög, medium och låg, samt en tillhörande smakbeskrivning och en rostningsguide. Nu kan du enkelt utforska vilken intensitet som passar dig bäst under dagen.

Intensiteten är definierad efter rostningsgraden, dess kropp och bitterhetHög intensitet (intensitetsskala)

Gillar du intensiva blandningar med en kraftigt rostad karaktär, är dessa för dig. En del föredrar kaffe med hög intensitet på morgonen eller efter lunch för att få den där extra kicken.

Ristretto Intenso (12) Det här är Nespressos kraftigaste kaffe. En Sydamerikansk blandning där Robusta- och Arabicabönorna rostas separat. Robusta får en intensiv rostning och Arabica en kort och mild, för att ta fram dess toner av rostat peppar och fuktigt trä.

Origin India (10) – Gillar du kryddigt kaffe med toner av trä, kryddnejlika, peppar och muskotnöt? Prova i så fall denna Robusta- och Arabicablandning med bönor från Indien. Arabicabönorna är lättrostade för att behålla aromerna intakta och Robustabönorna får en kort men intensiv rostning för att lyfta tonerna av kakao och kryddorna.

Ristretto (9) – För att höja aromerna av kakao och fuktigt trä får detta kaffe en intensiv rostning. Blandningen innehåller endast Arabicabönor från Central- och Sydamerika. Passar perfekt som en Cappuccino!

Medium intensitet

Denna intensitetsnivå ger dig den där extra kicken när du behöver den, men den fungerar även bra att avnjuta på eftermiddagen.

Origin Guatemala (6) – Maltig och elegant, med en bitter ton beskriver denna Arabica- och Robustablandning med bönor från Guatemala. Rostningen är kort och ljus, vilket ger kaffet sin djärvhet.

Espresso Decaffeinato (7) – Om du vill ha en kaffe med full smak, utan koffein är det denna blandning du ska prova. Gjord på Arabica- och Robustabönor från Sydamerika. Ett fylligt kaffe som får en kort och intensiv rostning för att lyfta tonerna av kakao och rostade korn.

Espresso Forte (7) Den perfekta kombinationen av rostade aromer och röda frukter beskriver denna Arabicablandning från Syd- och Centralamerika. Blandningen får en kort medium rostning för att lyfta fram de bästa av bönorna.

Espresso Leggero (6) – Ett kaffe, fullt av smaker, som passar perfekt under hela dagen! Denna lättrostade blandning av Arabica- och Robustabönor kommer från Brasilien och Colombia. Espresso Leggero innehåller ljuvliga toner av rostat korn och kakao.

Espresso Caramel (7) – Om det smakar karamell? Oh ja! Denna blandning är baserad på Espresso Forte. Med sina rostade toner och varma aromer av röda frukter passar den naturliga aromen av karamell perfekt i denna Arabicablandning från Central- och Sydamerika.

Espresso Vanilla (7) – Denna blandning är också baserad på Espresso forte, fullproppad med naturliga aromer från vanilj. När sötsuget smyger sig på är denna blandning perfekt.

Origin Peru Organic (6) – Nespressos första ekologiska blandning! Peru Organic är en ren Arabicablandning med bönor från Peru. Här hittar vi inslag av rostat korn och botaniska toner. Den lättrostade blandningen dubbelrostas för att lyfta fram dess lena karaktär och exotiska tonerna av frukt.

Låg intensitet

En intensitetsnivå som passar varje dag, hela dagen! Gillar du lena och mjuka toner, är dessa för dig. Perfekta att dricka som de är eller med mjölk.

Lungo Forte (4) – Denna blandning innehåller Arabicabönor från Colombia, Guatemala och Latinamerika. Låt dig charmas av den korta men intensiva rostningen som framhäver aromerna av röda frukter.

Origin Brazil (4) – En favorit bland många! Fantastiskt lena och mild toner av rostade korn, beskriver denna Arabicablandning från Brasilien. Bönorna rostas i olika omgångar för att få dess eleganta karaktär. Den ena delen får en lätt rostning och den andra får en längre men fortfarande mild rostning.

Lungo Decaffeinato (4) – En koffeinfri blandning med mjuka och silkeslena toner av rostade korn och blommor. Tillverkad av Arabicabönor från Östafrika och Sydamerika. Bönorna delas upp och rostas i olika omgångar på en medeltemperatur för att få fram det bästa av dem.

Lungo Leggero (2) – Gör dig redo för flower power! Denna lättrostade Arabicablandning från Etiopien, Colombia och Latinamerika har toner av jasmin, apelsin och bergamott. Om du gillar fruktigt kaffe åt det sötare hållet passar denna blandning dig.

3 steg för att testa ditt kaffe som ett proffs

Nu när du har lärt dig mer om de olika varianterna är det dags att smaka och hitta vad som passar dig, en för varje ögonblick. Följ Nespressos kaffeprovning för att bli en smakexpert.

Börja med att titta på skummet, creman.

Det bildas naturligt när kaffet bryggs, på grund av en perfekt balans mellan vattentryck, temperatur, kaffets kvalité och tack vare kapselns bevarande effekt. Skummet ska vara slätt med små bubblor.


Det är dags att dofta på kaffet och creman.

Lägg märke till de fantastiska dofterna. Ta sedan en sked av creman och lukta igen. Rör om så att du kan känna de 900 aromerna från själva kaffet. Ta ett djupt andetag och andas in aromerna en sista gång.

Ta slutligen en stor sked med kaffe och crema, smaka.

Gurgla runt det i munnen, ju högre desto bättre. När du gör det sprids kaffet i hela munnen och de små kaffemolekylerna förs genom näsan så att du kan känna aromerna. Det är dom grundläggande smaker i kaffet, syra, sötma och bitterhet som vi letar efter. Tänk samtidigt på hur kaffet känns i munnen, är konsistensen tjock och trögflytande eller känns den lätt och len.

Njut av provningen och hitta vilka favoriter som passar dig under dagen, kanske ser varje dag olika ut. Vill du ta reda på mer om vad som finns i din kopp, förutom de fantastiska smakerna och creman?