För Nespresso går hållbarhet och kvalitet alltid hand i hand. Vi är övertygade om att det allra bästa kaffet produceras när passion, kunskap och respekt för så väl människor som natur smälter samman. Vart och ett av våra kaffe har inte bara sin utsökta smak och arom, men även sitt ursprung och historia.
Vi är stolta över vårt nära samarbete med kaffeodlare i de bästa kaffeländerna i världen. Vi är också otroligt stolta över vårt AAA Sustainability Quality Program™.
I Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ arbetar vi med kaffeodlarna för att identifiera de mest naturliga och hållbara sätten att arbeta med jorden, ur både ett miljö- och ett socialt perspektiv. Förutsättningarna förändras beroende på land och geografi, så därför anpassas programmet.
Skogsbruk är till exempel ett kritiskt område i många regioner. Sedan 2014 har vi planterat mer än 3,5 miljoner träd i länder som Guatemala, Brasilien, Colombia, Etiopien, Kenya och Indonesien.
Utöver att delta i Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ strävar många odlare emot att bli Rainforest Alliance certifierade.
Kombinationen av AAA-programmet och Rainforest Alliance-certifikatet gör att mer investeringar tillfaller infrastrukturen i communityt, att man får mer betalt för skördarna och att metoderna för hållbart jordbruk utvecklas. Det gör också att odlarna får fortbildning, finansiering och teknisk assistans så att de kan fortsätta förbättra kvalitet, hållbarhet och produktivitet.
Har du testat våra Single Origins än? Origins är en noga utvald serie av kaffe producerat av lokala bönder på olika ställen i världen; Indien, Guatemala och Brasilien.
Origins fångar regionens själ och hjärta, odlarnas hantverksskicklighet och vår inställning till hållbarhet. Dessa kaffes distinkta arom härstammar från länderna de odlats i, så väl som de specifika växtförhålladena, skördesätten och hanteringen av kaffet. Allt varsamt utfört av de lokala kaffeodlarna.
I varje kopp finns en sublim påminnelse om vart i världen kaffebönorna vuxit, och hur de noggrant vårdats av bönderna.
Tre av fyra av våra Single Origins är hållbart producerade inom vårt AAA-program: Guatemala, Brasilien och Indien. Den fjärde; Peru, är det första ekologiska Nespresso kaffet.
Single Origin Peru är ett underbart, mångsidigt och blommigt kaffe med fruktiga aromer, som växer högt upp på Andernas sluttningar i regionen Huabal i norra Peru. Perfekt att avnjuta både som en Espresso och som en Lungo.
Peru Organic är certifierat ekologiskt, vilket betyder att det odlats med metoder som är godkända enligt standard för ekologisk odling. Standarden är olika beroende på var i världen det är, men generellt handlar det om att tillvarata resurser, främja ekologisk balans och att bevara mångfalden.
Vårt nya kaffe möter kraven från Bio-Inspecta (Swiss Certification Body/Auditor CH – BIO-006), en EU-certifiering som också är erkänd av amerikanska myndigheter.
Att implementera AAA-programmet tar tid på grund av våra höga kvalitets- och hållbarhetskrav. I år hade vi inte möjlighet att sourca allt det högkvalitativa ekologiska kaffet vi behövde. Så allt medan vi skapar det långsiktiga programmet i Peru kommer vi även under 2020 vara tvungna att hämta ekologiskt kaffe från andra regioner i landet. Vår ambition är att 2021 så kommer allt ekologiskt Nespressokaffe från Peru också vara märkt med vårt AAA Sustainable Quality™.
Att skapa ekologiskt kaffe är ingen enkel process för odlarna, på grund av de investeringar som behövs och de regler som behöver upprätthållas. Det tar ungefär tre år att gå över till ekologiskt jordbruk. Vanligtvis minskar odlarnas inkomster betydligt under den tid det tar att ställa om odlingsformerna, och detta är något som många inte har råd med.
Genom AAA-programmet arbetar Nespresso direkt med 100 000-tals kaffeodlare, istället för att ropa in kaffet på den öppna marknaden. Det är i detta långsiktiga samarbete som AAA-programmet har skapat hållbart kvalitetskaffe som också ger odlarna och deras familjer positiv avkastning på många olika sätt.
När vi tittar på möjligheterna för fler ekologiska kaffesorter i framtiden, så söker vi inom vår egen community av kaffeodlare. Vi vill försäkra oss om att utvecklingen är bra även för bönderna, så att inte bara kaffet, utan också vårt samarbete fortsätter att gro och växa.
När du, i slutet av hela tillverkningskedjan, njuter av fantastiskt kaffe så skänk en tanke åt ”hållbar kvalitet” och hur dessa två ord säkerställer att bönorna producerats med den största hänsyn för miljö, kaffeodlare, deras familjer och samhällen.
Fortsätt läsa om vilken kaffelösning som passar ditt företag bäst, eller upptäck hur vi återvinner kaffekapslarna igen och igen.