Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Nespresso – med smak för hållbarhet

För Nespresso går hållbarhet och kvalitet alltid hand i hand. Vi är övertygade om att det allra bästa kaffet produceras när passion, kunskap och respekt för så väl människor som natur smälter samman. Vart och ett av våra kaffe har inte bara sin utsökta smak och arom, men även sitt ursprung och historia.

Vi är stolta över vårt nära samarbete med kaffeodlare i de bästa kaffeländerna i världen. Vi är också otroligt stolta över vårt AAA Sustainability Quality Program™.

Vad har du i din kopp?

“Mer än 93% av Nespressos originalkaffesorter är odlade inom Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ och mer än 48% av allt Nespresso kaffe skördas från gårdar som är Rainforest Alliance certifierade."

Nespresso och Rainforest Alliance har tillsammans skapat en egen definition av hållbar kvalitet: att genom ett nära och ömsesidigt samarbete med kaffeodlarnas communityn försäkra en ständig tillgång av det allra bästa kaffet.

Hur fungerar det? Genom ett unikt nätverk med över 415 lokala Nespresso agronomer som arbetar och lever i samhällena, implementeras AAA-standarden i böndernas sätt att arbeta. Vår framtid är nära sammanbunden med jordbrukarnas framtid, så vi samarbetar ständigt för att kontinuerligt förbättra metoder och slutprodukter.

Stöd och anpassningar där det behövs

I Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ arbetar vi med kaffeodlarna för att identifiera de mest naturliga och hållbara sätten att arbeta med jorden, ur både ett miljö- och ett socialt perspektiv. Förutsättningarna förändras beroende på land och geografi, så därför anpassas programmet.

“Vi har investerat den extrainkomst vi fått genom Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program i vårt plantage, i våra barns utbildning och försörjningen till vår familj och våra anställda."

Olga Lucía Otero, AAA-jordbrukare i Colombia sedan 2006.

Skogsbruk är till exempel ett kritiskt område i många regioner. Sedan 2014 har vi planterat mer än 5,2 miljoner träd i länder som Guatemala, Brasilien, Colombia, Etiopien, Kenya och Indonesien.

En öppning mot nya möjligheter

Utöver att delta i Nespresso AAA Sustainability Quality Program™ strävar många odlare emot att bli Rainforest Alliance certifierade.

Kombinationen av AAA-programmet och Rainforest Alliance-certifikatet gör att mer investeringar tillfaller infrastrukturen i communityt, att man får mer betalt för skördarna och att metoderna för hållbart jordbruk utvecklas. Det gör också att odlarna får fortbildning, finansiering och teknisk assistans så att de kan fortsätta förbättra kvalitet, hållbarhet och produktivitet.

Single Origins – med smak från dess unika region

Har du testat Nespressos Single Origins än? Origins är en noga utvald kaffeserie, producerat av lokala bönder på olika ställen i världen; Indien, Peru, Guatemala, Brasilien och Kongo.

Origins fångar regionens själ och hjärta, odlarnas hantverksskicklighet och Nespressos filosofi kring hållbarhet. Origins unika arom härstammar från länderna de odlats i, så väl som de specifika västförhållandena, skördesätten och hanteringen av kaffet. Allt varsamt utfört av de lokala kaffeodlarna. Alla Nespressos Single Origins är numera skördade inom Nespressos hållbarhetsprogram AAA Sustainable Quality Program.

I varje kopp finns en sublim påminnelse om vart i världen kaffebönorna vuxit, och hur de noggrant vårdats av bönderna.

Nespressos första Reviving Origin, Congo Organic

Congo Organic är den första Reviving Origin i Nespresso Professional -familjen. Reviving Origins är ett långsiktigt program för att ta tillbaka fantastiska kaffebönor från regioner som varit utsatta både socialt och miljömässigt.

Congo Organics bönor rostas i två olika omgångar. Båda får en kort och mörk rostning. Den ena delen av bönorna ges en något längre och mörkare rostning än den andra, för att utveckla en intensivare smak. Bönorna får sedan en medium malning. Congo Organics fruktiga och nötiga tonerna kommer framkalla ett leende på dina läppar.

Peru Organic

Peru Organic är ett underbart, mångsidigt och blommigt kaffe med fruktiga aromer, som växer högt uppe på Andernas sluttningar i regionen Huabal i norra Peru. Perfekt att avnjuta både som en Espresso och som en Lungo.

Peru Organic och Congo Organic är båda ekologiskt certifierade, vilket betyder att det odlats med metoder som är godkända enligt standard för ekologisk odling. Standarden är olika beroende på var i världen det är, men generellt handlar det om att ta tillvara på resurser, främja ekologisk balans och att bevara mångfalden.