Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

Testa Origins unika smaker

Våra fyra single Origins-kaffe är väldigt specifika i sina smaker. Varje kaffe härstammar från ett geografiskt land och det berikas av regionens odlingskultur, hantverksskicklighet och traditioner.

Varför är de fyra ”Origins” så unika?

Där klassiska kaffesorter är balanserade blandningar är våra Origins mer distinkta i sina smaker. Varje Origin har sin unika profil, som härstammar från landet där det odlats. Eftersom detta kaffe är extra noga utvalt är det ännu mer exklusivt än våra övriga sorter.

Origins uttrycker Nespresso Professionals utsökta kvalitet, smak och know-how. I varje kaffefamilj; Espresso, Lungo och Ristretto, hittar du en Origin som ambassadör. Origins starka karaktär och specifika sourcing-profil vore inte möjlig att skapa med en blend.

Varje sipp tar dig tillbaka till ursprunget

Nespresso tar dig med på en resa för att upptäcka trakterna och ursprunget för våra fyra olika single Origin-kaffe. Resan kantas av hållbarhet, autenticitet i minsta detalj och utsökta smaker.

Alla fyra Origins är AAA-certifierade. Idag kommer mer än 95% av vårt kaffe genom AAA Sustainable QualityTM Program. Vårt mål är att bygga långsiktiga och direkta relationer med odlare från jordens bästa kaffedistrikt och att tillsammans med dem förbättra produktivitet, hållbarhet och kaffekvalitet. Luta dig nu tillbaka och följ med på en gastronomisk resa till våra fyra Origins-destinationer. .

Den silkeslena och maltiga Origin Guatemala (intensitet 6)


Från den explosiva vulkanjorden kommer naturligtvis ett starkt kaffe. Organic Guatemala är en dynamisk mix av arabica och robusta. Både sorterna är, kan vara värt att nämnas, tvättade. Metoden skapar en silkesmjuk textur med intensiva, torrt maltiga noter samtidigt som den aromatiska komplexiteten är lika levande som landet där kaffet odlas.

Guatemala är ett stort, avväpnande kaffe perfekt att servera som en Lungo, men det är också utsökt i en mjuk latte, där du anar tonerna av karamell.

Origin Guatemalas kapsel är blå, för att påminna om landets flagga och den vackra himlen.

Den mjuka och lena Origin Brazil (intensitet 4)


Brazil är vår smooth talker. Från de torra savannerna i Cerrado regionen kommer de milda arabicabönorna, som skänker kaffet sina karaktäristiska, rostade och söta kornnoter. Blandade med mjuktvättade, honungsdoftande Bourboun kaffebönor från Brasiliens höglandsplantage kring São Paolo blir resultatet mjukt och sött.

Exceptionellt mjukt och lent passar det som en Espresso, men blir även delikat med mjölk, då kornnoterna framträder.

Varför är Origin Brazil gult? Det är hjärtat av den brasilianska flaggan. Det symboliserar landets överdådiga rikedomar.

Den intensiva och kryddiga Origin India (intensitet 10)


Har du hört legenden om Baba Budan? 1670 smugglade han sju kaffebönor till Indien och lyckades skapa den första kaffeodlingen utanför Afrika. Origin India är en mix av arabica och robusta-bönor, odlade bland spännande kryddväxter, i skuggan av exotiska träd.

Kaffebären, som väljs ut mycket noga, skördas för hand i den indiska delstaten Karnataka. Tonerna av trä samt muskot, kryddnejlika och peppar härstammar från kryddodlingarna som omgärdar kaffet. Förvänta dig en smakrikedom lika överdådig som landets historia. Servera gärna Origin India som en cappuccino, mjölken lockar fram en hint av kaksmulor.

Kapseln har färgen av indisk saffran. Saffran, som symboliserar mod och uppoffrande, är sedd som en av de kulturellt viktigaste färgerna i Indien och ingår också i landets flagga.

Eleganta och fruktiga Peru Organic (intesitet 6)


Anderna är den längsta, kontinentala bergskedjan i världen. 7000 km lång och 700 km bred, med en medelhöjd av 4000 meter!

Detta ekologiska arabicakaffe härstammar från avlägsna, peruanska odlingar på mellan 1000 och 2100 meters höjd i Anderna. Det speciella microklimatet, de naturliga odlingsmetoderna och den hundraprocentiga omsorgen spelar alla sin roll för att göra vårt första ekologiska kaffe så utsökt som det är!

Peru Organic är ett raffinerat, balanserat kaffe med fruktiga toner. Drick det som en Lungo, en Americano eller varför inte en Espresso? Med mjölk kommer det mest till sin rätt som en Latte Macchiato, då en lätt nötighet framträder.

Peru Organic är certifierat ekologiskt. Det produceras helt och hållet enligt de metoder som krävs för ekologisk odling och lever upp till kriterierna för Bio-Inspecta (Swiss Certification Body/Auditor CH – BIO-006), en EU-certifiering som också godkänns av Amerikanska myndigheter. Denna certifiering säkerställer att Peru Organic har odlats utan kemikalier eller syntetiska tillsatser, så som konstgödsel.