Våra sex single Origins-kaffe är väldigt specifika i sina smaker. Varje kaffe härstammar från ett geografiskt land och det berikas av regionens odlingskultur, hantverksskicklighet och traditioner.
Nespresso tar dig med på en resa för att upptäcka ursprunget av sina Origins och charmas av varje lands unika karaktär. Resan kantas av hållbarhet, autenticitet i minsta detalj och utsökta smaker.
Alla Origins är AAA-certifierade och idag kommer mer än 93% av kaffe genom Nespressos AAA Sustainable Quality Program. Målet är att bygga långsiktiga och direkta relationer med odlare från jordens bästa kaffedistrikt och att tillsammans med dem förbättra produktivitet, hållbarhet och kaffekvaliteten. Luta dig tillbaka och följ med på en gastronomisk resa till våra sex Origins-destinationer.
Mellan de vackra nationalparkerna i regionen Tolima odlar de småskaliga kaffebönderna Colombia Organic. På häpnadsväckande höjder, i skuggan av gröna träd, växer deras kaffeplantor. De bullrande vulkanerna i Anderna bidrar inte bara med skugga till plantagen, utan även med smak till de colombianska kafferegionerna runt om kring dem. Jorden här är extra näringsrik och har en speciell struktur som kaffeplantorna älskar. Kaffebönderna har lärt sig ta vara på naturens unika egenskaper för att få fram det bästa ur kaffebönorna.
Colombia Organic är ett ekologiskt kaffe, tillverkat av 100% Arabicabönor. De är noga utvalda och plockade för hand, eftersom de bergiga området gör det svårt att skörda med maskiner. I denna ljuvliga kaffesort finner du toner av bröd, rostade korn och röda bär. Denna Origin-blandning är rostad i två omgångar. Majoriteten av bönorna är lättrostade, den andra delen är mörkrostad för att addera en balanserad intensitet i blandningen. Ett måste att prova om du gillar lena och fruktiga kaffesorter!
Detta
är den första Reviving Origin-varianten i
Nespressos professionella sortiment. Reviving Origin är ett långsiktigt program med
målet att få tillbaka kafferegioner som varit extra utsatta både socialt och
miljömässigt.
Nespresso
samarbetar med fler än 2 500
kongolesiska kaffebönder och partners från området runt Kivusjön för att kunna
återuppta produktionen av detta högkvalitativa kaffe.
Östra
Kongo anses vara en naturligt ekologisk region. För att bevara jordmånen
använder inte kaffebönderna gödningsmedel. Tack vare Nespressos AAA Sustainable Quality Program bevaras traditionen
samtidigt som den fantastiska kvaliteten behålls och säkerställs.
Congo
Organics bönor rostas i två olika omgångar.
Båda får en kort och mörk rostning. Den ena delen av bönorna ges en något
längre och mörkare rostning än den andra för att utveckla en intensivare smak.
Bönorna får sedan en medium malning. Congo Organics fruktiga och nötiga tonerna
framkallar ett leende på läpparna. Avnjuts bäst som Lungo
eller Espresso och om du tillsätter mjölk träder de söta tonerna av nötter och
kakor fram.
Den
mörkbruna och svarta kapseln symboliserar jordens uppvaknande.
Ta reda på mer
Från den explosiva vulkanjorden kommer naturligtvis ett starkt kaffe. Organic Guatemala är en dynamisk mix av arabica och robusta. Både sorterna är, kan vara värt att nämnas, tvättade. Metoden skapar en silkesmjuk textur med intensiva, torrt maltiga noter samtidigt som den aromatiska komplexiteten är lika levande som landet där kaffet odlas.
Guatemala är ett stort, avväpnande kaffe perfekt att servera som en Lungo, men det är också utsökt i en mjuk latte, där du anar tonerna av karamell.
Origin Guatemalas kapsel är blå, för att påminna om landets flagga och den vackra himlen.
Brazil är vår smooth talker. Från de torra savannerna i Cerrado regionen kommer de milda arabicabönorna, som skänker kaffet sina karaktäristiska, rostade och söta kornnoter. Blandade med mjuktvättade, honungsdoftande Bourboun kaffebönor från Brasiliens höglandsplantage kring São Paolo blir resultatet mjukt och sött.
Exceptionellt mjukt och lent passar det som en Espresso, men blir även delikat med mjölk, då kornnoterna framträder.
Varför är Origin Brazil gult? Det är hjärtat av den brasilianska flaggan. Det symboliserar landets överdådiga rikedomar.
Har du hört legenden om Baba Budan? 1670 smugglade han sju kaffebönor till Indien och lyckades skapa den första kaffeodlingen utanför Afrika. Origin India är en mix av arabica och robusta-bönor, odlade bland spännande kryddväxter, i skuggan av exotiska träd.
Kaffebären, som väljs ut mycket noga, skördas för hand i den indiska delstaten Karnataka. Tonerna av trä samt muskot, kryddnejlika och peppar härstammar från kryddodlingarna som omgärdar kaffet. Förvänta dig en smakrikedom lika överdådig som landets historia. Servera gärna Origin India som en cappuccino, mjölken lockar fram en hint av kaksmulor.
Kapseln har färgen av indisk saffran. Saffran, som symboliserar mod och uppoffrande, är sedd som en av de kulturellt viktigaste färgerna i Indien och ingår också i landets flagga.
Anderna är den längsta, kontinentala bergskedjan i världen. 7000 km lång och 700 km bred, med en medelhöjd av 4000 meter!
Detta ekologiska arabicakaffe härstammar från avlägsna, peruanska odlingar på mellan 1000 och 2100 meters höjd i Anderna. Det speciella microklimatet, de naturliga odlingsmetoderna och den hundraprocentiga omsorgen spelar alla sin roll för att göra vårt första ekologiska kaffe så utsökt som det är!
Peru Organic är ett raffinerat, balanserat kaffe med fruktiga toner. Drick det som en Lungo, en Americano eller varför inte en Espresso? Med mjölk kommer det mest till sin rätt som en Latte Macchiato, då en lätt nötighet framträder.
Peru Organic är certifierat ekologiskt. Det produceras helt och hållet enligt de metoder som krävs för ekologisk odling och lever upp till kriterierna för Bio-Inspecta (Swiss Certification Body/Auditor CH – BIO-006), en EU-certifiering som också godkänns av Amerikanska myndigheter. Denna certifiering säkerställer att Peru Organic har odlats utan kemikalier eller syntetiska tillsatser, så som konstgödsel.