Varning Den här hemsidan använder cookies. Välj "Jag godkänner" eller stäng denna ruta för att acceptera våra policies.

VÄRDET AV HÅLLBART KVALITETSKAFFE

De av oss som har turen att njuta av riktigt kvalitetskaffe varje dag är medvetna om de positiva effekterna som drycken för med sig. Förutom den fantastiska sammanhållningen som byggs över en kopp, gör det också mycket för ditt företag och miljön.

Små ändringar kan uppnå stordåd

Små men viktiga saker som att erbjuda dina gäster och anställda kvalitetskaffe säkerställer att du får fler stamgäster till din restaurang och visar dina kollegor på kontoret att du bryr dig om dem.

3 saker kvalitetskaffe kan göra för ditt företag

  1. En undersökning gjord av Nespresso visar att hållbart kvalitetskaffe kan ha en stor inverkan på anställdas övergripande syn på arbetsplatsen och företagskulturen. Med tillgång till fantastiskt kaffe kommer dina medarbetare och gäster att känna sig mer uppskattade. Det är en liten gest som visar att deras arbete är viktigt och att du vill ge dem det bästa.

  2. När konkurrenskraften snabbt ökat är det viktigare än någonsin att attrahera och behålla anställda samt gäster. För att inte tala om vikten av att stärka uppfattningen om ditt företag. För att kunna göra det måste arbetsgivarna tillhandahålla det där lilla extra. Hållbart kvalitetskaffe gör skillnad!

  3. Kaffe av hög kvalitet kan också skapa bättre välbefinnande på din arbetsplats. Regelbundna kaffepauser hjälper anställda att hålla fokus och minskar stress under hektiska dagar. Den där lilla pausen kan göra stor skillnad, kanske föds rent av en ny idé under tiden!

LÅT OSS FIKA TILLSAMMANS!

Kontakta oss för att lära dig mer om hur du kan förbättra din kaffeupplevelse – digitalt eller IRL.

Boosta ditt företag med hållbart kvalitetskaffe

Flertalet studier visar att kvalitetskaffe kan boosta ditt företag och öka dina marginaler. Exempelvis ville den amerikanska läkemedelsjätten Merck Sharp & Dohme öka sitt försäljningsresultat. Man tog hjälp av analysföretaget Humanyze. Resultatet visade att kaffe var nyckeln.


Stora kaffestationer och små bord ersattes av små stationer och större bord. De placerades runt om på kontoret för att skapa oplanerade möten mellan anställda från olika avdelningar. Resultatet? Företagets försäljning ökade med hela 20%.


Ett annat exempel är när callcenter-avdelningen på Bank of America hade som mål att minska utbrändhet och hög personalomsättning. De introducerade en 15-minuters kaffepaus. De anställda fick chansen att koppla av, umgås och få lite ny energi innan nästa samtal. Resultatet? Kortare försäljningssamtal, minskad stress och produktiviteten ökade med 10%.

Hållbart kvalitetskaffe kan också förbättra din gästupplevelse. När vi besöker en restaurang, hotell eller kontor fokuserar vi mest på själva måltiden, servicen, rummet eller mötet som äger rum. Men de där detaljerna, som ett fantastiskt hållbart och gott kaffe efter en måltid, i lobbyn eller på kontoret kan leda till att affären du vill ha går i lås. De små sakerna är viktiga för helhetsupplevelsen. Och de som investerar i dem kommer se resultat.


Låt dina gäster, kunder och anställda få en fullständig upplevelse, från början till slut. Ett enkelt sätt att öka så väl den totala upplevelsen som marginalerna för ditt företag.


"Med ett riktigt gott kaffe i ett snyggt utförande kan vi ge det där lilla extra till våra kunder. Nespresso är liksom Bjurfors ett varumärke i premiumsegmentet, och Nespressos kvalitetskaffe ligger helt i linje med vår devis ”Ett steg upp”.

- Bjurfors, Malmö

5 hälsofördelar med kaffe

Förutom att kaffe skapar magi för ditt företag genom att öka produktiviteten och locka gäster, kommer det också med många hälsofördelar.

  1. En studie från Seoul National University hävdar att bara lukten av kaffe kan minska stressen i kroppen.
  2. Enligt en studie från National Institute of Health, är risken för att bli deprimerad 10% lägre om du dricker kaffe. Det beror på alla bra antioxidanter det innehåller.
  3. Kaffe kan, enligt en studie gjord av John Hopkins University, förbättra ditt korttidsminne.
  4. Studier hävdar även att kaffe förhindrar Alzheimers sjukdom och andra sjukdomar som typ 2-diabetes.
  5. Forskning visar också att vissa ämnen i espresso, till skillnad från annat kaffe, kan motverka eller helt ta bort oroligheter i magen.

Slutsatsen: med kvalitetskaffe på din arbetsplats, restaurang eller lounge får du friskare och gladare anställda och gäster. En detalj som påverkar helheten. Och ett bra val för dig och ditt företag!